headerfotoalgemeen.jpg

Adviseurs

Niko Christopoulos

Niko houdt zich sinds 1998 bezig met het ondernemingsrecht.

Voordat hij in oktober 2010 Christopoulos Consultancy oprichtte, heeft hij ruime ervaring opgedaan als advocaat bij twee grote Nederlandse advocatenkantoren. Daarnaast is hij enige tijd werkzaam geweest als bedrijfsjuridisch adviseur op de afdeling M&A en private equity bij een grote Nederlandse bank.

Niko heeft een duidelijke focus op transacties en corporate governance. De advisering bij transacties bestaat uit met name de (juridische) begeleiding van investeerders en (het bestuur van) ondernemingen bij overnametrajecten (koop en verkoop van aandelen en/of activa) en participaties.

Daarnaast adviseert Niko regelmatig over het effectief inrichten van (zeggenschaps)verhoudingen tussen de raad van bestuur, raad van commissarissen en aandeelhouders. Hij wordt dan ook regelmatig ingeschakeld als sparring- en gesprekspartner van management, commissarissen, aandeelhouders en investeerders.

Niko heeft tenslotte ruime ervaring in het beoordelen, opstellen en uitonderhandelen van diverse soorten contracten.

Ook heeft hij meerdere publicaties op zijn naam over diverse ondernemingsrechtelijke onderwerpen (zie onder hoofdstuk Publicaties).

CV Niko Christopoulos
Linkedin profiel Niko Christopoulos